Domowe chipsy - kto się im oprze?
OLIWKA . • dawno temuW chipsach nie ma nic zdrowego. To niezaprzeczalne. Jednak nasze dzieci je uwielbiają i z tym również nie można dyskutować. Jak pogodzić te dwie sprawy? Zrobić domowe chipsy. Dzięki temu unikniesz wielu konserwantów, które są dodawane do tego przysmaku. Niewielkie to pocieszenie, ale zawsze coś. Takie, zrobione własnymi rękami, chipsy paprykowe robią też furorę na imprezach.
Przygotuj:
- 1 kg ziemniaków
- olej do smażenia
- sodką i ostrą paprykę
- sól
Krok 1
Domowe chipsy nie są zbyt skomplikowanym daniem. Zacznij od obrania ziemniaków i i pokrojenia ich w cienkie plasterki.
Krok 2
Tenprzepis na domowe chipsy przewiduje, że mają być smażone w dużej ilości oleju. Rozgrzej go w głębokiej patelni i wrzuć ziemniaki.
Krok 3
Smaż chipsy na złoty kolor, a po wyjęciu odsącz z tłuszczu.
Krok 4
Wymieszaj przyprawy i dopraw nimi gorący przysmak dla dzieci.
Krok 5
Chipsy paprykowe podawaj natychmiast. To świetna przystawka na imprezę.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze