Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 20 dag szynki (najlepiej litewskiej, jest soczysta i dobrze uwędzona),
- 5 jaj ugotowanych na twardo,
- 5-6 konserwowych ogórków,
- majonez,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Fasolę dobrze wypłukać i osączyć na sitku,wsypać do miski,dodać szynkę pokrojoną w paski,ogórki w plasterki i jajka pokrojone w ósemki.doprawić solą, pieprzem, majonezem. Wszystko dokładnie wymieszać. Doskonała.
Jak podawać?
W dużej misce, najlepiej szklanej.
Uwagi:
Sałatkę przygotowuje się b.szybko.proporcje można zmieniać wedle uznania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | miska |
Przybliżony koszt | 9 zł |
Autor | miśka |