Składniki:
- 2 jabłka,
- 2 banany,
- kawałek bulwy selera,
- sok z cytryny,
- kiść winogron,
- 5 włoskich orzechów,
- 3 łyżki cukru,
- pół pojemnika jogurtu.
Jak przyrządzić?
Zagotować pół szklanki wody z cukrem, odstawić, ostudzić, wycisnąć sok z cytryny i wymieszać. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Banany obrać, pokroić w plasterki, seler zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, wymieszać z pokrojonymi owocami i polać syropem z sokiem z cytryny aby nie ściemniały, posypać posiekanymi orzechami, polać jogurtem, schłodzić w lodówce.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | slonce100 |