Błonale - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 papryki czerwona żółta i zielona,
- 2 pomidory,
- 1 średnia cebula,
- 20 deko pieczarkek,
- 15 deko żółtego sera,
- pierś z kurczaka,
- sos sojowy.

Jak przyrządzić?

Cebule pokroić w prażki i podsmażyć z pokroioną w kostke papryką i pieczarkami. Dodać pokroioną w paski pierś z kurczaka.po 2o minutach duszenia zalac odrobiną sosu sojowego. Podawać na talerzu i posypać startym serem.

Potrzebne przybory:

Patelnia łopatka drewniana i szklana pokrywa.

Jak podawać?

Zalecam jeść z chlebem. Życzę smacznego!!!!!!

Uwagi:

Nie dodawać sera na patelnie, poniewaz się przypali i potrawa straci smak!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje3 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
Autordymek

Błonale: Podobne przepisy

Powiązane Tematy