Składniki:
- dwie średnie piersi z kurczaka,
- jedna czerwona papryka,
- 30 dkg pieczarek,
- 250 ml słodkiej śmietanki,
- pieprz i sól.
Jak przyrządzić?
1.Piersi kroimy w paseczki, solimy, pieprzymy.
2.Kroimy paprykę, obieramy pieczarki i kroimy w paseczki.
3.Na rozgrznym maśle lub oleju smażymy piersi z kurczaka, paprykę oraz pieczarki.
4.Pod koniec smażenia dodajemy słodką śmietankę i dusimy przez chwile.
5.Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
6.Podajemy z ugotowanym makaronem.
Potrzebne przybory:
Patelnia do smażenia,nóż, deska,garnek do ugotowania makaronu.
Jak podawać?
Potrawę podajemy z ugotowanym makaronem oraz surówką.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcje |
Przybliżony koszt | 9 zł |
Autor | Magda O. |