Piersi kurczaka w sosie gulaszowym

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 piersi kurczaka,
- 1 fix do gulaszu "Knorra" (najlepszy),
- 2 torebki ryżu.

Jak przyrządzić?

1. Piersi kroimy w kostke lub paski (do wyboru).
2. Wszystko zalewamy Fix-em rozpuszczonym w wodzie)gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 min(mozna tez wszystko włożyć do naczynia żaroodpornego i umieścić w piekarniku).
3. W tym czasie gotujemy ryż innym garnku.

Jak podawać?

Na ciepło - wyłożony ryż polewamy gulaszem.
SMACZNEGO!

Uwagi:

Podajemy z ryżem - może być jako danie głowne lub na gorąca kolację.

Jezeli zdecydujemy się robić w piekarniku -wówczas Fix rozpuszczamy w 250 ml smietanki 12% lub 18%.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
AutorIGA-P-N

Piersi kurczaka w sosie gulaszowym: Podobne przepisy

Piersi kurczaka w sosie gulaszowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy