Składniki:
- karkówka w plastrach - grubszych,
- olej,
- cebula,
- ser żółty,
- majonez,
- vegeta,
- ew. czosnek.
Jak przyrządzić?
Plastry karkówki bardzo delikatnie rozbić - ale nie cienko - nie tak jak na kotlety ! posypać z obu stron vegetą Posmarować z obu stron olejem, ułożyć na blaszce kotleciki, każdy obłożyć krążkami surowej cebuli, na tym ułożyć plastry sera żółtego, a ser posmarować majonezem. Włożyc to wszystko należy do piekarnika na ok. 40 minut. PYCHA JEDZONKO!
Uwagi:
podawać najlepiej z ryżem (ja mieszam ugotowany ryż z masłem utartym z czosnkiem !!!!!), ale w sumie jak kto lubi. Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Agama |