Składniki:
- 1/2 l mleka,
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki płaskie maki,
- szklanka cukru,
- cukier waniliowy,
- Kasia,
- 1,5 paczki Krakersów,
- 200 g kokosowych wiórek.
Jak przyrządzić?
odlać pól szklanki mleka a resztę z cukrem zagotować, rozmieszać mąki w szklance z mlekiem dodać do gotującego się mleka i ugotowac budyń. Wystudzić i zmiksować z Kasia i wiórkami kokosowymi. Zosatwić sobie trochę wiórek do posypania. Krakersy pozbawić nadmiaru soli, ja ocieram dłonia delikatnie żeby nie połamac.Ułożyc na wyłożonej folią aluminiowa blaszce połowę krakersów, na krakersy wyłożyc połowę masy przelożyc resztą krakersów i wylożyc do końca masę posypać wiórkami i wstawić na coanjmniej dobę do lodówki.
Potrzebne przybory:
Mikser, garnek, blaszka, szklanka, łyżka, folia aluminiowa.
Jak podawać?
Z kawusią...
Uwagi:
Polecam zabezpieczyć blaszkę folią aluminiową zeby rafaello nie przeszło lodówką.
Napewno się nie pomyliłam chodzi o zwykłe słone klrakersy "lajkonika".
MOżna jeśłi ktoś ma akurat, dodać malibu do masy, ale nie za dużo żeby się nei zrobiła zbyt wodnista.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Autor | monika |