Składniki:
- 1 pierś z kurczaka,
- puszka kukurydzy,
- puszka ananasa,
- puszka fasolki czerwonej,
- puszka kiełków soi,
- słoik papryki marnowanej.
Sos:
majonez, przyprawa carry, olej, cytryna, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Po wystygnięciu krojmy w kostkę.
Ananasa i paprykę również krojmy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczany w dużej misce, w celu łatwego wymieszania.
Sos:
5 dużych łyżek majonezu łączymy z 2 łyżkami oleju oraz sokiem z cytryny (1-2łyżki),dodajemy przyprawę carry 1 łyżka (najlepiej firmy Kamis). Następnie mieszamy wymienione składniki w celu uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę, mieszamy. W celu uzyskania najlepszego smaku odstawiamy do lodówki na 1-2 godzin.
Smacznego!
Jak podawać?
Podawać jako przystawkę.
Można podawać z chrupiącą błeczką z piekarnika.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Limonka |