Sk艂adniki:
- serek Mascarpone 250g (mozna go kupic w dobrych hipermarketach np. TESCO),
- 5 jaj (偶贸艂tek),
- filizanka kawy rozpuszczalnej (gotowej),
- 1/2 szklanki cukru pudru,
- rum lub whisky (dla wzmocnienia smaku dolac do kawy),
- biszkopty (okrag艂e ciasteczka),
- kawa mielona lub kakao (4 Porc.).
Jak przyrz膮dzi膰?
呕贸艂tka jajek i cukier puder zmiksowac solidnie na mase(ok 4-5min miksowac), potem dodawac powoli serek mascarpone(zmiksowac solidnie) masa gotowa. przygotowac 4 miseczki lub pucharki, biszkopty nas膮czyc w kawie z rumem (po 3 na pucharek), rozlo偶yc na dnie naczynia, i po rowno rozlac mase z serkiem mascarpone. posypac kaw膮 mielon膮 lub kakao( w zaleznosci jak kto lubi) najlepiej z kaw膮 wtedy jest prawdziwy w艂oski przysmak. Potem na 1 lub 2 godziny do lodowki.
Potrzebne przybory:
Pucharki, mikser, szklanka, 艂yzka.
Jak podawa膰?
Na zimno.
Uwagi:
Prawdziwy rarytas!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Przybli偶ony koszt | 35 z艂 |
Autor | Magdalena |