Składniki:
1 kg piersi z kurczaka (ewentualnie z indyka), 3 duże cebule, ok.1/4 litra śmietany, 1 sos seczuański (np. firmy Uncle Bens), czosnek, przyprawy wg. uzania np. sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą, pieprzem,ewentualnie słodką czerwoną papryką. Dodać pokrojoną zeszkloną cebulę, i drobno pokrojony lub przeciśnięty czosnek. Do całości dodać sos seczuanski. W małym garnuszku wymieszać słodką śmietanę z odrobiną przygotowanej potrawki - tak wymieszaną "śmietankę" dodać do potrawki. Całość wymieszać.
Uwagi:
Podawać z ryżem!
SMACZNEGO!!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | BINKA |