Kurczak po seczuańsku

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg piersi z kurczaka (ewentualnie z indyka), 3 duże cebule, ok.1/4 litra śmietany, 1 sos seczuański (np. firmy Uncle Bens), czosnek, przyprawy wg. uzania np. sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą, pieprzem,ewentualnie słodką czerwoną papryką. Dodać pokrojoną zeszkloną cebulę, i drobno pokrojony lub przeciśnięty czosnek. Do całości dodać sos seczuanski. W małym garnuszku wymieszać słodką śmietanę z odrobiną przygotowanej potrawki - tak wymieszaną "śmietankę" dodać do potrawki. Całość wymieszać.

Uwagi:

Podawać z ryżem!
SMACZNEGO!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt20 zł
AutorBINKA

Kurczak po seczuańsku: Podobne przepisy

Kurczak po seczuańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy