Składniki:
- płaty sledziowe - 5 sztuk,
- dwa jablka (winne),
- dwie łyżeczki chrzanu ze śmietaną,
- dwie średnie cebule,v
- polowa szklanki smietany,
- trzy łyżki majonezu (z Winiar).
Jak przyrządzić?
Cebulkę pokroic w kostke, sparzyć na sitku gotujacą wodą, ulożyć na półmisku, płaty wymoczyć, polożyc na cebuli, jabłka zetrzeć na dużych oczkach i położyc na śledziach, na wierzch polać przygotowana śmietaną, majonezem i chrzanem.
Potrzebne przybory:
Półmisek, tarka do jarzyn.
Jak podawać?
Całą pokryta na półmisku, jako przystawka.
Uwagi:
Powinna troche postać, przejdzie smakami. Jest pyszna, łatwa i niedroga.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 porcji |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Gracja |