Śledź z jabłkiem i chrzanem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- płaty sledziowe - 5 sztuk,
- dwa jablka (winne),
- dwie łyżeczki chrzanu ze śmietaną,
- dwie średnie cebule,v
- polowa szklanki smietany,
- trzy łyżki majonezu (z Winiar).

Jak przyrządzić?

Cebulkę pokroic w kostke, sparzyć na sitku gotujacą wodą, ulożyć na półmisku, płaty wymoczyć, polożyc na cebuli, jabłka zetrzeć na dużych oczkach i położyc na śledziach, na wierzch polać przygotowana śmietaną, majonezem i chrzanem.

Potrzebne przybory:

Półmisek, tarka do jarzyn.

Jak podawać?

Całą pokryta na półmisku, jako przystawka.

Uwagi:

Powinna troche postać, przejdzie smakami. Jest pyszna, łatwa i niedroga.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje6 porcji
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt6 zł
AutorGracja

Śledź z jabłkiem i chrzanem: Podobne przepisy

Śledź z jabłkiem i chrzanem: wypróbuj również

Powiązane Tematy