Składniki:
Filet z kurczaka ok. 30 dag, 8 - 10 liści sałaty lodowej, sos francuski "Hellmans" ok 1/2 szklanki, vegeta.
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka ugotować z dodatkiem vegety. Ostudzić, a następnie poszarpać na drobne kawałki. Liście sałaty również poszarpać wymieszać z kurczakiem i wszysto polać sosem. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Potrzebne przybory:
Garnek, salaterka, łyżka.
Jak podawać?
Bezpośrednio z lodówki.
Uwagi:
Przy zakupie sałaty należy zwrócić uwagę, aby liście były jasne. Nie polecam do tego przepisu zwykłej sałaty bo może zrobić się "paćka".
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 porcji |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | ozzy |