Flaczki z kurczaka

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kurczak, 3 marchewki, 3 pietruszki, 1 seler, 1 por, przyprawa do flaków, listek laurowy, ziele angielskie.

Jak przyrządzić?

Kurczaka w całości ugotować w 2 litrach wody z odrobiną np. vegety, zielem ang. i liściem laurowym. Po ugotowaniu kurczaka wyjąć i oddzielć od kości. Usunąć skórę a mięso pokroić jak flaczki. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych otworach, wrzucić do rosołu razem z pokrojonym mięsem i zagotować do miękkości. Doprawić przyprawą do flaków.

Potrzebne przybory:

Garnek, tarka,nóż, deska do krojenia, dobre chęci.

Jak podawać?

W miseczkach do flaczków.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje8-10 porcji
Przybliżony koszt15 zł
AutorDana

Flaczki z kurczaka: Podobne przepisy

Flaczki z kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy