Składniki:
1 kurczak, 3 marchewki, 3 pietruszki, 1 seler, 1 por, przyprawa do flaków, listek laurowy, ziele angielskie.
Jak przyrządzić?
Kurczaka w całości ugotować w 2 litrach wody z odrobiną np. vegety, zielem ang. i liściem laurowym. Po ugotowaniu kurczaka wyjąć i oddzielć od kości. Usunąć skórę a mięso pokroić jak flaczki. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych otworach, wrzucić do rosołu razem z pokrojonym mięsem i zagotować do miękkości. Doprawić przyprawą do flaków.
Potrzebne przybory:
Garnek, tarka,nóż, deska do krojenia, dobre chęci.
Jak podawać?
W miseczkach do flaczków.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8-10 porcji |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Dana |