Sk艂adniki:
- 1 kg mielonego miesa,
- 50 dkg kapusty bialej,
- 8 lyzek ryzu,
- 8 lyzek kaszy mannej,
- 6 jaj,
- sol,
- pieprz,
- bulka tarta,
- olej do smazenia.
Sos:
- maly koncentart pomidorowy,
- 1 maly kaczup pikantny,
- 3 kostki rosolowe drobiowe,
- 1 1/2 litra wody.
Jak przyrz膮dzi膰?
Do mi臋sa doda膰 poszatkowana kapuste i pozostale skladniki doprawic do smaku i wyrobic. Uformowac kotlety obtoczyc w bulce tartej i usamzyc.
Usmazone kotlety przelozyc do garnka wlac sos i gotowac od 1 h do 1 1/2 h na malym ogniu.
Sos:
do 1/5 litra wody doda膰 maly ketchup, kostke rosolowo rozmieszac.
Jak podawa膰?
Wedlug zyczenia.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Autor | sprezynka |