Sk艂adniki:
- 3 piersi z kurczaka,
- 5-6 grzybow chinskich,
- 1/2 sloika kielkow soi,
- 1/2 puszki z bambusa,
- 2 papryki(czerwona i zolta),
- 2 marchewki,
- 1 niewielki kawalek pory,
- 1 cebula,
- tluszcz,
- 2 lyzki maki ziemniaczanej,
- sos sojowy.
- 1 puszka przecieru pomidorowego,
- pieprz, sol, papryka ostra, carry i pieprz kajenski,
- olej do smazenia.
Jak przyrz膮dzi膰?
cebule obrac i pokroic w paski i przeszklic na oleju.
Piersi pokroic w waskie i nie za dlugie paski. Wrzucic do cebuli.
Marchew starkowac do grubych oczkach.
Papryke pokroic w kostke, por w paski.
Gdy kurczak podsmazy sie dodac reszte wazrzyw i dusic przez 10 min pod przykryciem.
Dodac bambusa, kielki i pokrojone w paki grzyby.dusic przez kolejne 5 min od czasu do czasu mieszajac.
Teraz dodac zawiesine z maki, 1/2 szklanki wody i koncentratu.
Wymieszac, dodac sos sojowy wg uznania i przyprawic.
Gotowac jeszcze przez 7-10 min.
Gotowe! smacznego :)
Jak podawa膰?
Z ryzem na sypko, mozna takze z surowka z kapusty pekinskiej.
Uwagi:
Kroimy wszystko w paski aby mial nieco orginalny orjetalny wyglad, kawalki musza byc jak najbardziej cienke lecz nie za dlugie.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudno艣膰 | wymagaj膮cy |
Porcje | 4-5 porcji |
Przybli偶ony koszt | 25 z艂 |
Autor | felga |