Kurczak po chińsku a`la felga - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 piersi z kurczaka,
- 5-6 grzybow chinskich,
- 1/2 sloika kielkow soi,
- 1/2 puszki z bambusa,
- 2 papryki(czerwona i zolta),
- 2 marchewki,
- 1 niewielki kawalek pory,
- 1 cebula,
- tluszcz,
- 2 lyzki maki ziemniaczanej,
- sos sojowy.
- 1 puszka przecieru pomidorowego,
- pieprz, sol, papryka ostra, carry i pieprz kajenski,
- olej do smazenia.

Jak przyrządzić?

cebule obrac i pokroic w paski i przeszklic na oleju.
Piersi pokroic w waskie i nie za dlugie paski. Wrzucic do cebuli.
Marchew starkowac do grubych oczkach.
Papryke pokroic w kostke, por w paski.
Gdy kurczak podsmazy sie dodac reszte wazrzyw i dusic przez 10 min pod przykryciem.
Dodac bambusa, kielki i pokrojone w paki grzyby.dusic przez kolejne 5 min od czasu do czasu mieszajac.
Teraz dodac zawiesine z maki, 1/2 szklanki wody i koncentratu.
Wymieszac, dodac sos sojowy wg uznania i przyprawic.
Gotowac jeszcze przez 7-10 min.
Gotowe! smacznego :)

Jak podawać?

Z ryzem na sypko, mozna takze z surowka z kapusty pekinskiej.

Uwagi:

Kroimy wszystko w paski aby mial nieco orginalny orjetalny wyglad, kawalki musza byc jak najbardziej cienke lecz nie za dlugie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćwymagający
Porcje4-5 porcji
Przybliżony koszt25 zł
Autorfelga

Kurczak po chińsku a`la felga: Podobne przepisy

Kurczak po chińsku a`la felga: wypróbuj również

Powiązane Tematy