Małe szaleństwo... - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 15 plasterków boczku wędzonego,
- 15 plasterków żółtego sera,
- 15 oliwek zielonych,
- 15 migdałów,
- tymianek.

Jak przyrządzić?

Oliwki nadziewamy migdałami; na każdy plasterek boczku kladziemy ser zółty, następnie posypujemy ser tymiankiem, a w ostatniej kolejności kładziemy nadziewane oliwki. Zawijamy w rulonik i nadziewamy na wykałaczkę, aby podczas zapiekania nie uległo zniszczeniu. zapiekac należy do momentu, w którym boczek zarumieni się... Smacznego

Potrzebne przybory:

Wykałaczki do nadziewania i brytwanna wyłożona folią aluminiową.

Jak podawać?

Najlepiej na dużym półmisku przyozdobionym liścmi sałaty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje15 porcji
Kaloryczność150 kcal / porcja
Przybliżony koszt15 zł
AutorGosposia

Małe szaleństwo...: Podobne przepisy

Małe szaleństwo...: wypróbuj również

Powiązane Tematy