Składniki:
- 15 plasterków boczku wędzonego,
- 15 plasterków żółtego sera,
- 15 oliwek zielonych,
- 15 migdałów,
- tymianek.
Jak przyrządzić?
Oliwki nadziewamy migdałami; na każdy plasterek boczku kladziemy ser zółty, następnie posypujemy ser tymiankiem, a w ostatniej kolejności kładziemy nadziewane oliwki. Zawijamy w rulonik i nadziewamy na wykałaczkę, aby podczas zapiekania nie uległo zniszczeniu. zapiekac należy do momentu, w którym boczek zarumieni się... Smacznego
Potrzebne przybory:
Wykałaczki do nadziewania i brytwanna wyłożona folią aluminiową.
Jak podawać?
Najlepiej na dużym półmisku przyozdobionym liścmi sałaty.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 porcji |
Kaloryczność | 150 kcal / porcja |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Gosposia |