Składniki:
- kopytka już wcześniej ugotowane i najlepiej nie tuż przed zapiekaniem (wczorajsze... przedwczorajsze..itp),
- ser żółty obojetnie jaki ale preferowane odmiany tłuste,
- masło i oliwa (na tej mieszance mi sie nigdy nie przypala i ładnie rumieni),
- sól i takie tam do smaku.
Jak przyrządzić?
Bardzo prosty...jak już mamy kopytka na patelni roztapiamy około łyżeczki masła i dodajemy oliwy tak żeby nasze kopytka nie pływały tylko sie pięknie podpiekały...jeżeli u was w domu podobnie jak u mnie kopytka są całkiem duże polecam przed podpiekaniem je troszeczku poćwiartować...jest wtedy wiecej podpieczonego i chrupiącegi i w ogóle jest wygodniej później jeść...:D...po niedługiej chwili wszystko co mamy na patelni powino być juz w złotawym kolorze...mniam...i teraz wysypujemy to na talerz...ideałem jest zostawienie przynajmniej połowy tłuszczu na patelni...ale jak ktoś lubi...:D...teraz operacja ser...najlepiej starty na tarce w ilości zależnej od upodobań...u mnie kopytka pławią się w serze...wysypujemy i mieszamy...i tak kilka razy dodając w miedzyczasie sól itp...zamiast soli itp można przysypać to vegetą (taka czeska do pieczeni jest najlepsza)...jak już wszystko będzie wymieszane pachnące i ciągnące się można przystąpić do jak najszybszej konsumkcji...smacznego
Jak podawać?
Z piwem...mogą być dwa albo trzy....
Uwagi:
robić dwie porcje....po zjedzeniu pierwszej zawsze przychodzi ochota na następną
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | bardzo dużo |
Autor | martinesss |