Kluski francuskie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- masło,
- jajko,
- natka,
- sol,
- maka.

Jak przyrządzić?

Utrzec na piane czubata lyzke masla, roztrzepac zoltko i polaczyc oba skladniki. Wsypac troche posiekanej natki i szczypte soli. Ubic na sztywno bialko i razem z 3 lyzkami maki polaczyc z maslem. Klasc lyzeczka podluzne, cienkie kluseczki na przecedzony, wrzacy rosol, maczacac w nim lyzeczke. Nakryc garnek i gotowac 5 minut.

Jak podawać?

Swietny dodatek do zup!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorAlienka

Kluski francuskie: Podobne przepisy

Kluski francuskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy