Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki,
- ¾ szklani cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kakao,
- 2 żółtka,- ¾ margaryny.
Masa:
- 1,10 kg sera białego,
- 1 masło,
- 2 szkl. cukru,
- zapach (nie migdałowy),
- 12 ubitych na pianę białek.
Jak przyrządzić?
Ciasto ugnieść. Jeżeli będzie trudne do ugniatania dodać trochę oliwy. Rozdzielić na dwie części. Obie wstawić do zamrażalnika i poczekać aż się zamrożą.
Wszystkie składniki potrzebne do kremu zmiksować. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce na spód blachy. Wyłożyć na nią masę. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 1 godziny.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kasiulek |