Sk艂adniki:
- m膮ka pszenna 500 g,
- cukier puder 200 g,
- mi贸d 250 g,
- margaryna 120g,
- cukier na karmel 20g,
- 5 jajek,
- proszek do pieczenia 10g,
- przyprawa do piernik贸w 10g.
Jak przyrz膮dzi膰?
Sporz膮dzi膰 karmel. Mi贸d podgrza膰,doda膰 przyprawy,ostudzi膰. Margaryn臋 utrze膰 doda膰 偶贸艂tka, cukier puder, mi贸d i karmel. Ubi膰 pian臋, doda膰 przesian膮 m膮k臋 i wymiesza膰. Piec oko艂o 1 godzin臋.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Przybli偶ony koszt | 14 z艂 |
Autor | Iza |