Składniki:
Ziemniaki, Mąka, Marchewka, Korzeń białej pietruszki, Pora, Natka pietruszki-drobno pokrojona, Seler starkowany, Pasek boczku wędzonego, Kostka rosołku do smaku, Wegeta, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki z warzywkami ugotować, dodać kostkę rosołową.W tym czasie jak ziemniaki będą sie gotować ,1 szklankę mąki wyrobić z wodą tak aby można było ulepić małe zacierki (kuleczki). Kuleczki naszykować na talerzu. Boczek pokroić w drobne paseczki i przesmażyć.Gdy ziemniaki i warzywa będą już miękkie dodać do nich zacierki, poczekać chwilkę aż się zagotująz zupą, mieszać aby sie nie przykleiły (ok. 2 minuty). Potem dodać boczek z patelni i posypać natką pietruszki i pieprz do smaku, CAŁOŚĆ WYMIESZAĆ , chwilkę pogotować, sprawdzić smak, dodać ewentualnie wegetę.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Marzena |