Zupa pieczarkowa... a może serowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 20 dag pieczarek,
- 3 kostki bulionu,
- 3 serki topione Hochland, tzw. podłużne (2 z szynką, 1 śmietankowy).

Jak przyrządzić?

Zagotować bulion z trzech kostek, dodać posiekane pieczarki i jeszcze gotowac ok. 10 min. Serki pociąć w cieńkie paski i dodadawać do wywaru ciągle mieszając, aż do ich całkowitego rozpuszczenia. I gotowe! Podawać z grzankami z bułki podsmażanymi na maśle. Można posypać siekaną natką pietruszki.

Uwagi:

Najlepsza jest ugotowana dzień wczesniej i odgrzana.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt12 zł
AutorPiotr

Zupa pieczarkowa... a może serowa: Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa... a może serowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy