Składniki:
- 20 dag pieczarek,
- 3 kostki bulionu,
- 3 serki topione Hochland, tzw. podłużne (2 z szynką, 1 śmietankowy).
Jak przyrządzić?
Zagotować bulion z trzech kostek, dodać posiekane pieczarki i jeszcze gotowac ok. 10 min. Serki pociąć w cieńkie paski i dodadawać do wywaru ciągle mieszając, aż do ich całkowitego rozpuszczenia. I gotowe! Podawać z grzankami z bułki podsmażanymi na maśle. Można posypać siekaną natką pietruszki.
Uwagi:
Najlepsza jest ugotowana dzień wczesniej i odgrzana.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Piotr |