Sk艂adniki:
3 papryki, 2 pomidory, duza cebula, 2 ogorki swieze, zabek czosnku, oregano, sol, pieprz, troche wody, szczypta cukru.
Jak przyrz膮dzi膰?
Papryki wkladamy do piekarnika, tak aby mozna bylo z nich sciagnac skorke, pomidory parzymy i obieramy, ogorek obieramy i kroimy na czesci, wrzucamy do garnka, dodajemy rozgnieciony czosnek, sol, pieprz, troche oliwy z oliwek, cukru, wody i oregano. Wszystko miksujemy i wkladamy do lodowki, zeby sie schlodzilo. Podajemy na zimno!!!
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, noz, cos do miksowania, garnek.
Jak podawa膰?
Na zimno, mozna dodac troche smietanki gestej, ozdobic listkiem bazylii lub miety.
Uwagi:
Wspaniale na lato, kiedy warzywa az pachna od slonca. Jadlam w Hiszpanii, polecam!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | ma艂o |
Autor | prinzessa |