GAZPACHO

Przepis kulinarny

Składniki:

3 papryki, 2 pomidory, duza cebula, 2 ogorki swieze, zabek czosnku, oregano, sol, pieprz, troche wody, szczypta cukru.

Jak przyrządzić?

Papryki wkladamy do piekarnika, tak aby mozna bylo z nich sciagnac skorke, pomidory parzymy i obieramy, ogorek obieramy i kroimy na czesci, wrzucamy do garnka, dodajemy rozgnieciony czosnek, sol, pieprz, troche oliwy z oliwek, cukru, wody i oregano. Wszystko miksujemy i wkladamy do lodowki, zeby sie schlodzilo. Podajemy na zimno!!!

Potrzebne przybory:

Deska do krojenia, noz, cos do miksowania, garnek.

Jak podawać?

Na zimno, mozna dodac troche smietanki gestej, ozdobic listkiem bazylii lub miety.

Uwagi:

Wspaniale na lato, kiedy warzywa az pachna od slonca. Jadlam w Hiszpanii, polecam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Autorprinzessa

GAZPACHO: Podobne przepisy

GAZPACHO: wypróbuj również

Powiązane Tematy