Sk艂adniki:
- sok pomidorowy lub inny sok warzywny w kartoniku ok 350ml,
- 0,5 szklanki wody,
- vegeta / jarzynka,
- przyprawy wedle uznania (zio艂a, pieprz, majeranek, polecam gnieciony zabek czosnku),
- kefir lub jogurt naturalny,
- zupk臋 mo偶na zagescic dowolnie cieniutkim makaronem, ry偶em lub kasz膮 kuskus.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wlewamy do garnka sok warzywny i gotujemy na malym ogniu stopniowo wrzucajac przyprawy, dolewamy wode (proporcjonalnie do soku (350ml) - 0,5 szklanki dotyczy porcji dla jednej osoby), kiedy nasza zupka zaczyna powoli wrzec, caly czas mieszajac dolewamy kefiru lub jogurtu nat., wrzucamy czosnek a nast ktorys z naszych zageszczaczy,nadal mieszamy na gazie, by juz po chwili delektowac sie naszym daniem.
Uwagi:
To bardzo prosta forma zupy blyskawicznej dla zabieganych badz dbajacych o linie - lekkostrawna, bez tluszczu, miesa, zdrowa i w zaleznosci od rodzaju zageszczacza mniej lub bardziej sycaca, Jesli macie ochote na cos szybkiego i pozywnego wybierzcie raczej te forme zamiast popularnych obecnie dan instant, naprawde polecam! smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 5 z艂 |
Autor | olla |