Risotto ala milanese

Przepis kulinarny

Składniki:

- 250 g ryżu,
- 0,2 g szafranu.

Jak przyrządzić?

Ugotować ryż. Nie odcedzając wody, do ugotowanego ryżu (stojącego jeszcze na ogniu) dodajemy szafran. Mieszając gotujemy na wolnym ogniu do całkowitego wyparowania wody.

Jak podawać?

Najlepiej za smażonymi (lub grillowanymi) rybami i mięsem.

Uwagi:

Mogłam sie pomylić i chodzi o 0.02 g szafranu(najlepiej kupić porcjowany).
Najlepszy ryż do tej potrawy to ryż Basmati.
To oryginalny przepis włoski.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Trudnośćprosty
Kaloryczność/
AutorLady

Risotto ala milanese: Podobne przepisy

Risotto ala milanese: wypróbuj również

Powiązane Tematy