Topinki

Przepis kulinarny

Składniki:

- chleb,
- maggi (lub przyprawa do zup),
- musztarda,
- cebula,
- jajka,
- olej.

Jak przyrządzić?

Pokroić chleb w kromki (nie za grube) i zarumienić na rozgrzanym oleju z dwóch stron.Po zdjęciu z patelni pokropić maggi i posmarować musztardą. Na drugiej patelni przygotować jajko sadzone , położyć na przygotowane kromki chleba .Posypać obficie pokrojoną w kostkę cebulą. I .........SMACZNEGO!

Jak podawać?

Podawać można przed większą imprezą alkoholową. Pomaga! :-)))))

Uwagi:

Uwaga potrawa bardzo pożywna , i nie koniecznie lekkostrawna za to przepyszna . Dobry sposób na pozbycie się czerstwego chleba. Dla dużego faceta proporcje :3 kromki chleba i 2 jajka sadzone. Potrawa rodem z Czech , wyssałem ją z mlekiem mojej Mamy czeszki.Komentarze i ewentualne zapytania proszę na maila .

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćdużo
AutorKrtek

Topinki: Podobne przepisy

Powiązane Tematy