Frytki rybne - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 60 dkg filetów rybnych dowolnej ryby,
- 1 szklanka mąki,
- 1 jajko,
- szczypta chili,
- szczypta soli,
- olej.

Jak przyrządzić?

Rybę oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w paski przypominające kształtem frytki. Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wody, jajkiem,chili,solą i dwoma łyżkami oleju. Ciasto ubić trzepaczką na jednolitą masę. Frytki rybne maczać w cieście i smażyć na oleju.

Jak podawać?

Potrawę podawać z ketchupem, lub wedle uznania.
Życzę i smacznego i pozdrawiam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Autoratomówka22

Frytki rybne: Podobne przepisy

Frytki rybne: wypróbuj również

Powiązane Tematy