Składniki:
- 60 dkg filetów rybnych dowolnej ryby,
- 1 szklanka mąki,
- 1 jajko,
- szczypta chili,
- szczypta soli,
- olej.
Jak przyrządzić?
Rybę oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w paski przypominające kształtem frytki. Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wody, jajkiem,chili,solą i dwoma łyżkami oleju. Ciasto ubić trzepaczką na jednolitą masę. Frytki rybne maczać w cieście i smażyć na oleju.
Jak podawać?
Potrawę podawać z ketchupem, lub wedle uznania.
Życzę i smacznego i pozdrawiam!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | atomówka22 |