Jarzyny z sosem czosnkowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- kalarepa,
- marchewki,
- pietruszka,
- seler.

Co sosu:
- czosnek,
- jogurt,
- majonez,
- olej z oliwek,
- pieprz,
- sól,
- zioła.

Jak przyrządzić?

Jarzyny obrać i pokroić w miarę możliwości w długie paseczki, ułożyć na dużym talerzu lub tacy.Sos przygotować pół na pół z jogurtu i majonezu, dodać wycisnięty czosnek (2-3 ząbki), przyprawić i podawać w miseczce lub dzbanuszkach obok jarzyn.

Uwagi:

Dobre na spotkania przyjacielskie. Je się maczając cząstki jarzyn w sosie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt7 zł
Autorewa

Jarzyny z sosem czosnkowym: Podobne przepisy

Jarzyny z sosem czosnkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy