Sałatka śniadaniowa II

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 duży seler,
- 25 dkg bialego twarogu (najlepiej półtłusty),
- pieprz,
- sól,
- bazylia,
- oregano,
- zioła prowansalskie (do wyboru),
- suszony lub wyciśniety czosnek (niekoniecznie).

Można teć dodać różnego rodzaju kiełki,można dodać trochę śmietany, jogurtu lub majonezu, żeby uzyskać konsystencję pasty.

Jak przyrządzić?

Seler zetrzeć na tarce, najepiej drobno, wymieszać z twarogiem i przyprawami. Dodać ewent. trochę śmietany, jogurtu lub majonezu. Całość ma mieć konsystencję pasty, podawać na kanapkach.

Uwagi:

Bardzo zdrowe i mimo ze brzmi dzwnie bardzo dobre - pasta z mojego dzieciństwa.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Autorewa

Sałatka śniadaniowa II: Podobne przepisy

Sałatka śniadaniowa II: wypróbuj również

Powiązane Tematy