Składniki:
- 1 duży seler,
- 25 dkg bialego twarogu (najlepiej półtłusty),
- pieprz,
- sól,
- bazylia,
- oregano,
- zioła prowansalskie (do wyboru),
- suszony lub wyciśniety czosnek (niekoniecznie).
Można teć dodać różnego rodzaju kiełki,można dodać trochę śmietany, jogurtu lub majonezu, żeby uzyskać konsystencję pasty.
Jak przyrządzić?
Seler zetrzeć na tarce, najepiej drobno, wymieszać z twarogiem i przyprawami. Dodać ewent. trochę śmietany, jogurtu lub majonezu. Całość ma mieć konsystencję pasty, podawać na kanapkach.
Uwagi:
Bardzo zdrowe i mimo ze brzmi dzwnie bardzo dobre - pasta z mojego dzieciństwa.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | ewa |