Sałatka różowa z łososia - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- łosoś wędzony,
- różowy grapefruit,
- 1/3 pojemnika średnio gęstej śmietany,
- 2 łyżki białego wina,
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
- kapary,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Grapefruita dzielimy na cząstki, a nastepnie każdą obieramy z białej, gorzkiej skórki.
Układamy półksiężyce z owocu na okrągłym talerzu (w kaształcie płatków kwiatu). W środek "kwiatu" układamy pokrojonego łososia.
Sos: śmietanę, wino, oliwę i pieprz łączymy i zalewamy łososia. Na wierzch białego sosu układamy kapary.

Potrzebne przybory:

Nóż, deska do krojenia.

Jak podawać?

Podawać na okrągłym talerzu. Ładnie wygląda na talerzu z elementami zielonymi.

Uwagi:

Sałtka tworzy bardzo ładną kompozycję kolorystyczną i wizualną, jest smaczna i wykwintna.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5 porcji
Kalorycznośćmało
AutorIda

Sałatka różowa z łososia: Podobne przepisy

Sałatka różowa z łososia: wypróbuj również

Powiązane Tematy