Sposób na smażonego łososia
OLIWKA . • dawno temuSmażony łosoś to prawdziwa gratka dla wszystkich, którzy uwielbiają ryby. Jest pyszny, a podany z brokułami staje się jeszcze bardziej zdrowy. To danie rybne jest proste w przygotowaniu, ale jednocześnie wygląda bardzo wykwintnie, więc z powodzeniem możesz serwować je podczas obiadu z teściami. Jeśli chcesz, by łosoś był bardziej dietetyczny, możesz też ugotować go na parze.
Przygotuj:
- pół kilograma filetów z łososia
- mały słoik kaparów
- pół brokuła
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- sok z cytryny
- oliwę z oliwek
Krok 1
Łososia umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Połóż go na rozgrzanym oleju i podsmaż z obu stron.
Krok 3
Smażony łosoś potrzebuje teraz dodatków. Dorzuć do niego kapary, przypraw danie rybne solą i pieprzem i duś około 10 minut.
Krok 4
Pora na brokuła. Umyj go, podziel na różyczki i ugotuj na parze.
Krok 5
Łosoś smażony musi być odpowiednio podany. Ułóż go na talerzu, skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny i ozdób pięknie zielonymi różyczkami brokuła.
Krok 6
Przepis na łososia nie był skomplikowany, prawda? Podobnie jak inne potrawy z ryby. Łososia z warzywami możesz podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze