Składniki:
- twarożek grani lub farmerski,
- pomidor,
- 1/2 ogórka świeżego,
- cebula (ilość według upodobań),
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Do twarożku dodać pokrojone w kostkę warzywa i doprawić przyprawami. Odstawić, niech się przegryzie.
Jak podawać?
Świetne na kanapkę bądź do bezpośredniego wymiatania z miski łyżką. Rewelacyjne (sprawdzone!) do mięsa z grilla.
Uwagi:
Pomidory dobrze jest sparzyć i obrać ze skórki, ale nie jest to konieczne. Po sezonie ogórkowym można zastąpić ogórka świeżego kiszonym.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcje |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | madziara |