Składniki:
Biszkopt:
- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru,
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1/2 szklanki mąki pszennej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki wody.
Masa rafaello:
- 2 szklanki cukru pudru,
- 1 szklanka likieru kokosowego,
- 200g płatków migdałowych,
- 250g granulowanego mleka w proszku,
- 5 białek.
Jak przyrządzić?
Sposób przyrządzenia biszkoptu:
- obie mąki i proszek wymieszać,
- jajka z cukrem i wodą ubić(15 minut robotem na max obrotach),
- wsypać mąkę do piany i wyłączonym robotem lub łyżką wymieszać,
- wylać na prostokątną blachę,
- piec w temperaturze 170 st C z termoobiegiem ok. 20 minut.
Sposób przyrządzenia masy:
- masło ze szklanką cukru pudru utrzeć,
- białka ze szklanką cukru pudru ubić,
- do masy dodać kolejno: mleko , płatki migdałowe, likier i pianę,
- wyłożyć na zimny biszkopt.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 75 min. |
Trudność | wymagający |
Autor | MrHak |