Rafaello 2 - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Biszkopt:
- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru,
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1/2 szklanki mąki pszennej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki wody.

Masa rafaello:
- 2 szklanki cukru pudru,
- 1 szklanka likieru kokosowego,
- 200g płatków migdałowych,
- 250g granulowanego mleka w proszku,
- 5 białek.

Jak przyrządzić?

Sposób przyrządzenia biszkoptu:
- obie mąki i proszek wymieszać,
- jajka z cukrem i wodą ubić(15 minut robotem na max obrotach),
- wsypać mąkę do piany i wyłączonym robotem lub łyżką wymieszać,
- wylać na prostokątną blachę,
- piec w temperaturze 170 st C z termoobiegiem ok. 20 minut.

Sposób przyrządzenia masy:
- masło ze szklanką cukru pudru utrzeć,
- białka ze szklanką cukru pudru ubić,
- do masy dodać kolejno: mleko , płatki migdałowe, likier i pianę,
- wyłożyć na zimny biszkopt.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania75 min.
Trudnośćwymagający
AutorMrHak

Rafaello 2: Podobne przepisy

Rafaello 2: wypróbuj również

Powiązane Tematy