Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 5 żółtek
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 margaryna
Masa:
- 80 dkg sera białego
- 4 jajka
- 1 budyń smietankowy
- 1 szklanka cukru
- 1/2 kostki margaryny
- puszka brzoskwiń
Jak przyrządzić?
Zagnieść ciasto, podzielić na trzy części. 2/3 części dać na blachę, 1/3 zamrozić.Na ciasto nałożyć masę, na ser włożyć brzoskwinie, 5 białek plus jedną szklankę ubić na pianę, ułożyć na brzoskwinie, na górę zetrzeć zamrożone ciasto na grubej tarce. Piec jedną godzinę w temp. 180 C
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 75 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | jak ciasto |
Autor | Ania |