Babka jogurtowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kubek jogurtu (mały), 1 kubek (po jogurcie) cukru, 2 kubki mąki pszennej, 1 łyżka proszku do pieczenie, 3 jajka, pół kubka oleju

Jak przyrządzić?

Jajka roztrzepać widelcem (jak na kotlet), dodać cukier i jogurt. Wymieszać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wlać olej. Wymieszać. Wlać do wysmarowanej i wyłożonej papierem śniadaniowym formy. Piec ok. 40 min (aż pęknie) w temp. ok. 170 C

Uwagi:

Można polać lukrem lub polewą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorNatit

Babka jogurtowa: Podobne przepisy

Babka jogurtowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy