GotowaniePrzepisyDietetyczne ciasto

Dietetyczne ciasto

Dietetyczne ciasto
Karolina
28.05.2012 23:20, aktualizacja: 29.05.2012 01:20

Co prawda w gorące dni mamy znacznie mniejszy apetyt, jednak nasze lato potrafi być kapryśne. Nierzadko zdarza się, że deszczowy urlop pragniemy sobie umilić jakimś jedzeniem. Nie jest to żadnym grzechem, jeżeli sięgniemy po ulubione jabłka czy nawet sorbet malinowy. Gorzej, kiedy poczujemy nieodpartą ochotę na skosztowanie jakiegoś smacznego ciasta. Wówczas nie pozostaje nam nic innego jak tylko znaleźć jakiś pomysł na dietetyczne wypieki, które nie spowodują, że na naszym ciele znajdą się ponownie długo zrzucane fałdki tłuszczyku. Bardzo smaczną, a także szybką w przygotowaniu propozycją dietetycznego wypieku jest ciasto jogurtowe. Jeżeli poświęcisz chwilę i przeczytasz poniższy artykuł, dowiesz się, jak przygotować ten niskokaloryczny deser w domu. Co więcej, w artykule znajdziesz także wiele ciekawych informacji na temat dietetycznego jedzenia, które czasami jest nim tylko z nazwy.

Co prawda w gorące dni mamy znacznie mniejszy apetyt, jednak nasze lato potrafi być kapryśne. Nierzadko zdarza się, że deszczowy urlop pragniemy sobie umilić jakimś jedzeniem. Nie jest to żadnym grzechem, jeżeli sięgniemy po ulubione jabłka czy nawet sorbet malinowy. Gorzej, kiedy poczujemy nieodpartą ochotę na skosztowanie jakiegoś smacznego ciasta. Wówczas nie pozostaje nam nic innego jak tylko znaleźć jakiś pomysł na dietetyczne wypieki, które nie spowodują, że na naszym ciele znajdą się ponownie długo zrzucane fałdki tłuszczyku. Bardzo smaczną, a także szybką w przygotowaniu propozycją dietetycznego wypieku jest ciasto jogurtowe. Jeżeli poświęcisz chwilę i przeczytasz poniższy artykuł, dowiesz się, jak przygotować ten niskokaloryczny deser w domu. Co więcej, w artykule znajdziesz także wiele ciekawych informacji na temat dietetycznego jedzenia, które czasami jest nim tylko z nazwy.

Przepis na dietetyczne ciasto

Do cukru wbijamy surowe jajka i ucieramy je ze sobą, by dobrze się połączyły. Następnie dodajemy do nich, cały czas mieszając, jogurt naturalny i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. W ten sposób otrzymaną masę wlewamy do formy wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 40-45 minut.

Powodzenia!

Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także