Ciasto biszkoptowo-kokosowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,75 litra śmietany kremówki 36%,
- 3 spody biszkoptowe (są takie placki pakowane po 3),
- 1 paczka wiórek kokosowych najlepiej drobnych,
- 1 tabliczka czekolady białej.

Jak przyrządzić?

Do garnka wlewamy 0,5 litra śmietany i podgrzewamy na małym ogniu, do tego w kładamy tabliczkę czekolady i rozpuszczamy ją. Zestawiamy z ognia i dodajemy 3/4 torebki wiórek kokosowych i 1 spód biszkoptowy pokruszony na okruchy i mieszamy. Do tortownicy wkładamy spód wylewamy masę i przukrywamy spodem. Ubijamy z 0,25 śmietany i 2 łyżek cukru pudru bitą śmietanę i robimy pierzynkę na cieście ze śmietany i posypujemy reszta wiórek. Wkładamy do lodówki.

Potrzebne przybory:

Tortownica.

Uwagi:

Wiórki najlepiej drobne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
AutorJustineee

Ciasto biszkoptowo-kokosowe: Podobne przepisy

Ciasto biszkoptowo-kokosowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy