Ciasta świąteczne - co zrobić, by się udały?



Już niedługo początek całego przedświątecznego zamieszania. Sprzątanie, gotowanie, kupowanie prezentów. W takim zamieszaniu łatwo coś zepsuć. Ale tobie to nie grozi. Poznaj sekrety pieczenia ciast, dzięki którym twoje wypieki będą przepyszne i nikt im się nie oprze. Nie bój się mąki i jajek, z dobrym przepisem wszystko się uda.
Krok 1
Biały ser utrze się o wiele łatwiej, jeśli owiniesz go najpierw w pergamin i włożysz do lodówki na pół godziny.
Krok 2
Jeśli chcesz, by twój sernik miał bardziej spoistą konsystencję, do masy serowej, oprócz mąki, dodaj budyń waniliowy, kilka łyżek kaszy manny lub mąki ziemniaczanej.

Krok 3
Nigdy nie robiłaś ciasta drożdżowego? Czas spróbować. Aby się udało wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Dodaj odrobinę budyniu waniliowego lub śmietankowego, a wypieki świąteczne będą miały piękny kolor i smak, któremu nikt się nie oprze.
Krok 4
Stworzysz puszyste ciasto biszkoptowe, jeśli włożysz je do piekarnika zaraz po miksowaniu. Ma wtedy wiele pęcherzyków powietrza, które pomogą mu urosnąć.

Najnowsze

Domowe dania jednogarnkowe na chłodne dni
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze