Składniki:
- 1 torebka ugotowanego brązowego ryżu,
- puszka kukurydzy,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 1 czerwona papryka,
- natka zielonej pietruszki,
- pół słoika majonezu i mały jogurt naturalny.
Jak przyrządzić?
Ugotowany ryż ostudzić,dodac kukurydzę,jajka pokrojone w kostkę, tuńczyka z puszki dokładnie rozdrobnionego, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, i niewielką garść drobno posiekanej pietruszki,na koniec polać to niewielką ilością majonezu wymieszanego z jogurtem,doprawić solą i pieprzem.
Uwagi:
Ja używam samego jogurtu bez majonezu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Moniczka |