Składniki:
- 4-5 płatów śledziowych solonych,
- 5 ząbków czosnku,
- 1 papryka (obojętnie jaki kolor),
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 2-3 większe cebulki,
- 1/2 l oleju,
- 2 opakowania sosów w proszku Knorra, albo Winiar.
Jak przyrządzić?
Platy śledziowe kroję w paseczki, cebulkę i paprykę w kostkę, fasolę odcedzić, czosnek zgniatam w prasce. Wszystkie składniki wrzucam do głębokiego naczynia, opruszam sosami w proszku i zalewam olejem.
Potrzebne przybory:
Praska do czosnku, głębokie naczynie.
Uwagi:
Po wymieszaniu wszystkich składników, odstawiamy do lodówki, żeby sałatka się "przegryzła".
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Justyna |