Sk艂adniki:
- 3 kolory papryki,
- cebula,
- czosnek,
- piersi z kurczaka,
- mleko kokosowe,
- olej sezamowy,
- olej do smazenia,
- rum.
Jak przyrz膮dzi膰?
Papryke pokroic wzdluz, cebule i czosnek w kostke i przesmazyc na patelni. Piersi pokroic w kostke (1,5-2 cm) i zalac rumem na jedna godzine. Po godzine dodac do papryki cebule i smazyc na dosc ostrym ogniu okolo 15 min, pozniej zalac mlekiem kokosowym z 1 lyzka oleju sezamowego i dusic pod przykryciem 15-18 min. Podawac z ryzem lub bialym pieczywem.
Uwagi:
1 puszka mleka na okolo 40 dkg piersi, mozna sos zagescic maka kukurydziana.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | tygrys |