Składniki:
Makaron sojowy, sos sojowy jasny, dwie piersi kurczaka, sól, pieprz, oliwa z oliwek
Jak przyrządzić?
Umyć piersi kurczaka, usunąć kości, poporcjować, lekko zbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem do smaku (można doprawić także ziołami), polać oliwą z oliwek i odstawić na 20 do 30 minut. Makaron sojowy wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody, odcedzić i wrzucić na petelnię, dodać 5 łyżek stołowych sosu sojowego i podsmażać bez tłuszczu. Kurczaka piec w piekarniku w temperaturze około 220 stopni, od czasu do czasu smarując oliwą z oliwek, na funkcji grillowania. Całośc podawać z sałatką z surowych warzyw.
Uwagi:
Kurczaka można doprawić przyprawą grillową.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Asia |