Polędwica z warzywami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 polędwiczki wieprzowe,
1 kg ziemniaków,
sól,
pieprz,
kieliszek czerwonego wina,
kawałek kalafiora,
2 papryki: czerwona, zielona,
pęczek szparagów,
sos jogurtowy,
3 łyżki tartego parmezanu,
1 łyżka oleju.

Jak przyrządzić?

Polędwiczki skropić winem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę. Ułożyć na folii aluminiowej, skropić olejem, zawinąć i piec 20 minut w 200 stopniach. Ziemniaki obrać, umyć, przekroić na pół i również piec. Szparagi obrać i razem z kalafiorem zostawić w parowniku i parować, aby warzywa były półmiękie. Upieczoną polędwicę pokroić na plastry, polać sosem jogurtowym, posypać serem.

Jak podawać?

Podawać z papryką, szparagami i kalafiorem. Do tego dania możemy podawać czerwone wino.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt30 zł
AutorAgnieszka

Polędwica z warzywami: Podobne przepisy

Polędwica z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy