Składniki:
2 piersi kurczaka, 2 czerwone papryki, 2 zielone papryki, dwie żółte papryki, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, puszka groszku, puszka ananasów w kawałkach, sól, pieprz, vegeta, lubczyk, majonez.
Jak przyrządzić?
Piersi kurczaka ugotować na parze, pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach, zostawić na godzinę. Pootwierać puszki, odsączyć na sitku i wymieszać w dużej misce, dodać kurczaka i paprykę pokrojoną w paski (około 0,5 x 3 cm).W kubeczku wymieszać dwie-trzy duże łyżki majonezu z przyprawami. Połączyć z sałatką. Odstawić do lodówki na godzinkę i gotowe. Smacznego :)
Potrzebne przybory:
noż, sitko i parowar
Jak podawać?
W miseczce :)))
Uwagi:
Można dołożyć dwa jajka i do przypraw dodać troszkę ostrej papryki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 gołąbków |
Przybliżony koszt | 40 zł |
Autor | Iza |