Składniki:
filety rybne (najlepiej z dorsza), por, marchewka, kostka rosołowa lub vegeta
Jak przyrządzić?
Filety surowe ułożyć na głębszej blaszce - takiej jak do pieczenia ciasta, najlepiej teflonowej. Por i marchewkę pokroić w plastry i dusić na kostce rosołowej w małej ilości wody, aż marchewka będzie lekko miękka. Całość wyłożyć na surowe filety w blaszce razem z wywarem, który został. Wszystko przykryć folią i wsadzić do piekarnika na jakieś 30 min, piec na małym ogniu.
Uwagi:
Bardzo smaczna! Ilość filetów zależy od zawartości portfela, najlepiej, żeby zakryć dno blachy dużej lub małej, zależy, na ile osób. Marchewki i pora nie żałować, przykryć rybę grubą warstwą.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | fiona |