Składniki:
- filety śledziowe lisnera ( małe wiaderko), lub inne,
- 3 papryki,
- 1-2 cebule,
- musztarda,
- 1 łyżka ketchupu,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- przyprawy (sól, pieprz, papryka).
Jak przyrządzić?
Filety śledziowe obmyć i pokroić w dzwonka. Posmarować z obu stron musztardą i ułożyc na półmisku. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać pokrojona w kostkę paprykę i poddusić. Kiedy bedzie miękka dodać ketchup i koncentrat, doprawić do smaku. Kiedy sos wystygnie polać nim śledzie, odstawić na 1, 2 godz. do lodówki. Podawać z pieczywem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | LIVIA |