Matiasy z papryką - spełnione zachcianki
OLIWKA . • dawno temuChodzą za tobą śledzie? Nie wiesz jak je przyrządzić, żeby były naprawdę pyszne. Oto przepis, który wszystko zmieni. Będziesz mogła rozkoszować się smakiem doskonałych matiasów, kiedy tylko przyjdzie ci na to ochota. Ich przygotowanie wcale nie jest trudne. Wystarczy trochę pogotować i trochę pokroić.
Przygotuj:
- 8 matiasów
- 3 czerwone papryki
- 4 cebule
- puszkę kukurydzy
- 4 korniszony
- 3 ostre papryczki
A na marynatę:
- 200 ml octu winnego
- 200 ml wody
- 5 łyżek oliwy
- łyżkę musztardy
- pieprz
- ziele angielskie
- listek laurowy
- tymianek
- łyżeczkę cukru
- sól
Krok 1
Najpierw przygotowanie śledzi. Opłucz matiasy, osusz je i pokrój w małe dzwonka.
Krok 2
Z korniszonów, papryki i papryczek zrób kostkę. Kukurydzę osącz.
Krok 3
A teraz marynata do śledzi. Włóż wszystkie jej składniki do garnka i zagotuj.
Krok 4
Matiasy z papryką są coraz bliżej. Włóż teraz śledzie do słoików, na nie wsyp warzywa i zalej wszystko gorącą marynatą.
Krok 5
Kiedy pyszne danieostygnie, wstaw je do lodówki. Możesz po nie sięgnąć już następnego dnia. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze