Pierożki ravioli w niecodziennej oprawie
DAMIESA • dawno temuWłosi, choć są narodem, który „ocieka” węglowodanami połączonymi z białkami w potrawach i wysokiej kaloryczności niektórych z nich, udowadniają, że także nieco mniej „wypełniające żołądek po same brzegi” dania są w cenie. Dziś kolejny ukłon w stronę Włoch. Tym razem będę Was gorąco zachęcać do kucharzenia z pierożkami ravioli w roli głównej. Ta tradycyjna potrawa kuchni włoskiej, nadziewana zazwyczaj szpinakiem, serem, lub mięsem, przy odrobinie pomysłowości może stać się Waszą ulubioną. Tak się stało ze mną, dlatego dziś polecę Wam kilka przepisów, dzięki którym nie powinno Wam zabraknąć kulinarnej weny do ich przyrządzenia.
Pysznym daniem są ravioli zapiekane w pomidorach - Pieprz czy Wanilia
A jakby tak pokusić się na szpinkawo-serowe nadzienie i dodany do całości sos pomidorowy? Aż ślinka cieknie! — Ciccalatto Gatto
Dla tych, którzy mają jeszcze grzybowe zapasy, świetną opcją będą ravioli w sosie kurkowym – Sarenka w kuchni
Całkiem nowatorskie rozwiązanie to sałatka z ravioli - Eksplozja smaku
Mnie najbardziej przypadł do gustu przepis na ravioli z ziemniakami, żółtym serem i oliwkami – Twoje&Moje
Które ravioli są według Was najbardziej smakowite?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze