Składniki:
- banan,
- miód,
- cynamon mielony.
Jak przyrządzić?
Jak już najesz się pysznych grillowanych mięs, najdzie Cię ochota na deser, a węgiel w grillu jeszcze się tli...
Połóż banana w skórce na ruszcie...
Obracaj od czasu do czasu.
Jak już cała skórka się przysmaży (będzie czarna), zdejmij banana z rusztu, połóż na talerzu lub tacce.
Ostrym nozem z czubkiem natnij banana na całej długości (nacięcie w stylu hot-doga).
Rozzsmaruj miód.
Posyp cynamonem.
i delektuj się :)
Potrzebne przybory:
Grill, węgiel, nóż, łyżeczka (do spożywania).
Jak podawać?
Ja preferuję papierowe tacki... nie są drogie i myć nie trzeba.
Uwagi:
pyyyychota
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | vivisekcja |